Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tréninkový program EP pro mladé novináře

EUedu

  • O AKADEMII
  • BLOG
  • REFERENCE
  • NAPSALI O NÁS
Seznamte se s lektory – díl 3: Zástupci spolupracujících institucí

9.11.2023 18:56

Seznamte se s lektory, kteří povedou přednášky a debaty ve vzdělávacím projektu pro mladé novináře o Evropské unii (EU) a Evropském parlamentu (EP). Tréninkový program EP a ČTK se koná od 27. do 29. listopadu v Praze. Zúčastní se ho dvě desítky začínajících novinářů z veřejnoprávních i soukromých médií z Prahy i regionů. Cílem je seznámit juniorní žurnalisty s evropskými institucemi a jejich pravomocemi, s rolí Evropského parlamentu a jeho členů.

ZÁSTUPCI SPOLUPRACUJÍCÍCH ORGANIZACÍ

Jaroslav Kurfürst – vrchní ředitel sekce evropské na ministerstvu zahraničních věcí, dříve působil na Velvyslanectví ČR v Ruské federaci, Velvyslanectví ČR ve Spojených státech a jako ambasador na Velvyslanectví ČR v Belgickém království.

Viera Martinková– koordinátorka oboru mezinárodní vztahy na FSV UK, věnuje se mezinárodním vztahům s důrazem na problematiku EU. Doktorandskou práci psala na téma Institutional aspects of the democratic deficit: The role of national parliaments in EU matters. Působila jako analytička a koordinátorka projektů v Asociaci pro mezinárodní otázky. 

Tomáš Prouza – ekonom, viceprezident Hospodářské komory ČR. V letech 2004 až 2006 působil jako náměstek ministra financí, v letech 2014 až 2017 byl státním tajemníkem pro evropské záležitosti na Úřadu vlády ČR. Působil ve Světové bance, v roce 2018 se stal prezidentem Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR. Od roku 2020 je viceprezidentem Hospodářské komory ČR.

Radka Vladyková – výkonná ředitelka Svazu měst a obcí. V letech 2014 až 2018 byla starostkou města Jesenice u Prahy, pracovala jako členka Legislativní komise SMO ČR. Jako starostka získala ocenění za inovativní osvětlení Energy Globe a Chytrá obec, a cenu osobnost Smart City. Aktivně se zabývá inovacemi ve veřejné správě.

Trénink pro mladé novináře je program Evropského parlamentu řízený / poskytovaný agenturou ČTK